Hoe gebruiken we de kracht van data
om de waarde van onze diagnostiek verder te verhogen?
Omgaan met data en data-uitwisseling, maar ook invulling geven aan nieuwe richtlijnen en ontwikkelingen wordt steeds complexer. Hoe kun en moet je hier als laboratorium mee omgaan? Heb je een keuze? Hoe houd je inzicht in én regie over die complexiteit? Moeten we niet even pas op de plaats maken als laboratoria om de volgende informatie-innovatie weer door te voeren? Zoek je dan de samenwerking op of toch maar ieder lab voor zich? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens dit webinar*.
Gastspreker Dr. E.M.S.J. (Lies) van Gennip neemt ons mee in dit veelkoppig vraagstuk. Zij is strategisch adviseur en toezichthouder met aandachtsgebied (digitale) transformatie en gebruik van data voor betere zorg. Tijdens ons webinar geeft ze inzicht in Europese en nationale ontwikkelingen op het gebied van uitwisseling, beschikbaarheid en hergebruik van data.
Wanneer, waarom & voor wie?
Datum 15 april 2025
Tijd 16.00 – 17.00 uur
Dit webinar is een vervolg op onze enquête van vorig jaar, gericht op (het gebruik van) data. Hieruit bleek dat er nog genoeg te doen is om verantwoord de volgende stap in de ontwikkeling van de diagnostiek te zetten. Wil je ook actief bijdragen aan alle initiatieven op dit vlak? Neem dan deel aan ons webinar en pak jouw rol op!
Zowel bestuurders, arts-microbiologen, pathologen, privacy-officers en iedereen die binnen een laboratorium met dit onderwerp te maken heeft, is meer dan welkom.
Ons programma
16.00 uur – Opening en welkom
16.05 uur – Europese en nationale ontwikkelingen op het gebied van data
16.30 uur – De resultaten van de enquête van de VMML & de PABLO
16.40 uur – Waar vinden we elkaar en waar kunnen we mee aan de slag?
16.50 uur – Vragen en discussie
17.00 uur – Einde webinar
Aanmelden
Hebben we je interesse gewekt? Meld je dan aan via onderstaande button en zet dinsdag 15 april 2025 van 16.00 – 17.00 uur in de agenda. Uiterlijk een week voor ons webinar ontvang je meer informatie.
Accreditatiepunten voor arts-microbiologen en pathologen worden aangevraagd.
*Dit webinar is de eerste in een reeks die we dit jaar organiseren voor onze leden aan de hand van onze whitepaper.